T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde, 5GTR Forum çalışmaları kapsamında “5G’ye Giden Yolda Otomotiv Sektörü Çalıştayı”, 11 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

T.C. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ev sahipliğinde, 5GTR Forum çalışmaları kapsamında “5G’ye Giden Yolda Otomotiv Sektörü Çalıştayı”, 11 Mayıs 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirildi.

5G teknolojisinin en çok kullanılacağı sektörlerden biri olan otomotiv sektörüne ayrılan bu çalıştay ile 5G otomotiv vizyonuyla ilgili eğilimlerin, çalışmaların, planların ve karşılaşılan zorlukların görülmesi ve elektronik haberleşme sektörü ile otomotiv sektörü arasında ortak bir çalışma platformu oluşturulması amaçlandı.

Çalıştay kapsamında “5G’ye Giden Yolda Akıllı Ulaşım Sistemleri” başlıklı panelde oturum başkanı olarak ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Ertan Onur, panelist olarak Sayın Fatih GÜNDOĞAN, Genel Müdür Yardımcısı, İSBAK;  Sayın Doğan TÜRK,  Elektrik-Elektronik Grup Birim Yöneticisi, OTOKAR; Sayın Erhun BAŞ ,    Genel Sekreter, Mobil Telekom Operatörleri Derneği, Sayın İlker ŞAHİN ,  Otomotiv Sanayii Derneği (OSD); ve Sayın Çağrı KUTAY  Akıllı, Ulaşım Sistemleri Proje Lideri, MERCEDES-BENZ /DAIMLER yer aldı.